Nieuws
Logo +13

Activiteit oudsten, 12 oktober

Op vrijdag 12 oktober was er voor de oudsten de eerste activiteit van dit jaar. Omdat ze elkaar ondertussen al goed kennen, konden we er direct invliegen. We speelden het wel bekende spel Cluedo, maar natuurlijk hadden wij er een eigen touch aan gegeven. Aan de hand van brein brekende puzzels moesten ze achterhalen wie kikker had vermoord. Tot op het laatste was het een spannende strijd.  Na het vele nadenken, kon er achteraf nog gezellig worden bijgepraat met een hapje en een drankje.Verslag activiteit jongsten 28 september

Op vrijdag 28 september ging het nieuwe werkjaar voor Plusdertien van start met een super toffe

activiteit voor de Jongsten. Nadat de nieuwe leiding zich voorstelde en ook de nieuwe leden zich

voorstelden, begonnen we al snel aan de activiteit, waarbij de gasten continenten van de

plusdertienwereld moesten veroveren door opdrachtjes te doen bij de leiding en tegen elkaar.

Nadat de gasten zich volledig in krantenpapier verkleed hadden en er enkele toffe groepsfoto’s

werden genomen als finaleopdracht, was het tijd voor een rustige babbel, gepaard met een hapje

en een drankje.

Zomerkamp 2018

Op dinsdag 31 Juli vertrokken we zoals jaarlijkse gewoonte op ons groot zomerkamp. Dit jaar gingen we zelf met de fiets. Gelukkig viel het weer nog mee toen we aan het fietsen waren, maar aan de hittegolf zijn we niet ontsnapt. Gelukkig hadden we een zwembad mee dat we konden vullen zodat we geregeld konden verfrissen. Onze kampplaats was gelegen in Maarkedal in Oost-Vlaanderen. En prachtige streek met veel natuur. Hiervan hebben we dan ook veel gebruik gemaakt door naar het bos te gaan en op onze dagtocht. De mensen van Ronse zijn ook heel vriendelijk, dit hebben we ondervonden toen we stadspel gedaan hebben. Maar we hebben ook nog veel meer gedaan, van zotte spelletjes tot een gezellige babbel met vrienden. We kijken nu al terug uit naar het kamp van volgend jaar.


Wil je meer foto's zien van dit spetterend kamp ? Kom dan zeker naar onze terugkomavond ;-).

Activiteiten Januari

Door de examens van de leiding waren er deze maand geen activiteiten voorzien. Dit hield ons echter niet tegen om voor onze Jongsten en Middelsten ons lokaal om te toveren naar een knusse cinemazaal. Voor de Jongsten en Middelsten was er namelijk een film voorzien. Voor de Oudsten werd er besloten om er een Wii-avond van te maken. Eerste werd er guitar hero gespeeld, daarna schakelden we over naar Mario Kart waarbij er telkens 4 gastjes tegen elkaar konden spelen. Dan kregen we opeens de drang om te dansen en Just Dance werd het. Vooral Robin haalde zijn prachtige dansmoves boven. We sloten de avond af met guitar hero.


Schaatsavond 2018

Op vrijdag 2 februari vertrokken we met de gasten naar Finladia om onze jaarlijkse schaatsavond te realiseren. We zijn blij dat na al die tijd de schaatsavond nog steeds een van onze favoriete activiteiten is bij onze gasten. Na ons schaatsplezier eindigden we nog in de bar van Finladia met een hapje en drankje waarna we weer konden rekenen op het vervoer van enkele leiding en ouders om veilig terug in Ieper te raken. Wederom was het een geslaagde activiteit.Activiteit Jongsten

Op vrijdag 1 december hebben we samen met de jongsten ons voorbereid op een goede kerst. We zochten de perfecte cadeautjes voor elkaar, maakten zeer mooie kerstkaartjes voor de leiding, we leerden onze nagels lakken zonder handen, stelden een kerstdiner samen en zeker niet te vergeten haalde we de kerstboom boven en versierden we het hele lokaal. Nu hopen dat onze kerst even goed verloopt als onze voorbereiding want die was alvast TOP!

Jacy MoermanActiviteit Middelsten

Vrijdag 17 november - We hadden onze middelsten heel de week verteld dat het een super coole quiz zou worden op vrijdagavond, maar niets van dit alles was waar, we speelden namelijk ruwe spelen. Ondanks het koude herfstweer was iedereen super enthousiast en al snel kreeg iedereen het warm door het beste in zichzelf naar boven te halen. Zoals altijd was het een geslaagde avond, waarop al onze gasten aanwezig waren. Op naar de volgende activiteit!Halloweenparty

Op zaterdag 4 november hadden we onze jaarlijkse halloweenparty. Daarvoor hadden we het lokaal versierd op een originele manier, het was donker maar er waren overal lichtjes. We waren allemaal verkleed als halloweenfiguren. Er waren hapjes zoals croque monsieurs en chips voorzien voor de leden. Louise Debal stond de hele avond achter de draaitafel en bracht er de sfeer in met toffe nummers die we allemaal kennen van op de driedaagse en op kamp. Natuurlijk was er dus veel ambiance en dansten en zongen we uit volle borst mee met de kampliedjes en kampdansjes. Het was een topavond door het enthousiasme van alle leden en leiding!

LouisaBekijk al de griezelijke foto's op onze Faceboek pagina!
Pannenkoekenverkoop

Zaterdag 28 oktober was de enthousiaste leiding van Plusdertien present op de zaterdagmarkt van Ieper om pannenkoeken te verkopen. Uiteindelijk hebben wij 300 klanten blij kunnen maken met overheerlijke Dries pannenkoeken. Door weer en wind stonden we er met volle overgave! Tom heeft zijn droomjob gevonden, Kjell begon aan zijn weg naar faam en zelf Victor is uit zijn bed geraakt.

Plusdertieners, dat zijn gewoonweg echte marktkramers, het was een fijne ervaring en we zullen het zeker nog eens opnieuw doen!

Kjell

Halloween Activiteit

Op 28 oktober was er de Halloweenactiviteit. Doordat de PIB dit jaar geen Halloweentocht organiseerde, hebben wij voor de gastjes zelf een activiteit gemaakt. Het werd een nachtspel in het Tortelbos waarbij ze aan de hand van morsecode opdrachten moesten ontcijferen en doorsturen. Het werd een spannende avond. Ook mochten we enkele nieuwe leden verwelkomen. We sloten zoals altijd af met een hapje, een drankje en een gezellige babbel.

Iris


Activiteit Oudsten

Vrijdag 27 oktober was het weer activiteit voor de oudste groep. We hebben met veel plezier 3 nieuwe gasten mogen verwelkomen. Als activiteit deden we eens iets anders dan normaal. We hebben namelijk die avond improvisatie spelletjes gespeeld. Na de activiteit mochten we Ettien Léon N'guessan ontvangen voor even met onze gasten na te denken over het verhaal “De echo”. We bespraken met heel het groep dit verhaal en hierna luisterden we naar wat instrumentale muziek. Ettien blijf hierna nog eventjes voor te genieten van de huiselijke +13 sfeer.

TomTerukomavond

Op zaterdag 7 oktober was er onze jaarlijkse terugkomavond. Terwijl de kampfoto’s werden geprojecteerd konden de gastjes en ouders wat bijpraten met een hapje en een drankje. Daarnaast moesten er ook enkele mensen bedankt worden. Nico, Sophie en pr. Ettien voor het lekkere eten, maar ook Annabel, Louise, Stéphanie en Stephen voor hun jarenlange inzet bij +13. Het was een geslaagde avond en we kijken nu al uit naar het volgende kamp.

De leidingActiviteit Oudsten

Op vrijdag 6 oktober konden enkele van onze trouwste gasten zichzelf eindelijk oudsten noemen. Na vele jaren in +13 hebben we ze zien openbloeien en de eerste stappen naar volwassenheid zien nemen. Zo begonnen we verder aan alweer een nieuw werkjaar voor deze toffe bende. Ze kregen een snelcursus om de beste barman of vrouw te worden. Op het einde van de activiteit konden ze hun kunsten al meteen tonen, door het tegen elkaar op te nemen en een zo goed mogelijke non alcoholische cocktail te maken voor de jury.
Activiteit Middelsten


Op vrijdag 29 september was er de eerste activiteit voor de middelsten. Aangezien er enkele nieuwe leden bij waren, vonden we het een leuk idee om een teambuilding te organiseren. In 2 groepen namen ze het tegen elkaar op, aan de hand van verschillende opdrachtjes. Jammer genoeg was de regen ook van de partij, maar we maakten er een geslaagde avond van. We sloten zoals altijd af met een drankje en een zakje chips.

IrisActiviteit Jongsten


Op vrijdag 22 september was het de eerste activiteit voor de jongsten. We speelden de Highland Games. Aangezien het een activiteit was met nieuwe leden, hebben we enkele kennismakingsspelletjes gespeeld. We begonnen met Pang, vervolgens speelden we Ninja, daarna schipper mag ik overvaren en tot slot ‘ik telefoneer naar’. Nadien begon het echte spel, de leden werden in groepjes verdeeld en deden Highland Games tegen elkaar (tonnen rollen, nagelen, touwtrekken, zolang mogelijk in de cirkel blijven terwijl je eruit geduwd wordt, 3 hoepels rond een kegel smijten, Dikke Bertha,…)

We sloten de geslaagde activiteit af met een frisdrankje en een zakje chips.

Louisa


Startactiviteit 2017

Alweer een geslaagde startactiviteit, gemaakt door nieuwe leiding. Er waren 5 nieuwe gasten voor de jongsten en 3 voor de middelsten. De moni's waren verkleed als pokémon en de gasten moesten via een supercool spel zoveel mogelijk wezentjes vangen en zo strijden tegen elkaar. We hebben de activiteit afgesloten met een hapje, een drankje en een gezellige babbel.

Iris
Kamp 2017


Het kamp dit jaar is, ondanks het tegenvallende weer daar in Zutendaal, zeker een geslaagd kamp geweest! De stemming zat er goed in. We hebben ook onze nieuwe kookouders en etien welkom mogen heten binnen onze familie. Het eten was fantastisch en we hebben ook al eens mogen een korte viering meemaken van ettien.

Het was een toffe 10-daagse op een uitstekende kampplaats, we hadden een groot plein en bos tot onze beschikking, dus er was zeker geen gebrek aan plaats.

Het was het eerste kamp van Harley en Victor en met hun komst hebben we jammer genoeg moeten afscheid nemen van Annabel, Stéphanie, Stephen en Louise bij het prachtige kampvuur.


Kortom, het was een kamp om niet te vergeten.

Kjell

Startactiviteit 11 september 2016


Het nieuwe werkjaar is begonnen en dit hebben we met een knal gedaan! Op 11 september was het startactiviteit. We begonnen onze dag met enkele aankondigingen voor het nieuwe jaar, voorstelling van de nieuwe leiding en de verwelkoming van onze nieuwe leden. We begonnen onze middag met wat kennismakingsspelletjes. Zo konden de nieuwe jongsten ook de rest van de leden leren kennen. Daarna hebben we onze tijd besteed aan het spelen van een spel en als leiding zagen we dat onze gasten er van genoten. Het nieuwe werkjaar wordt super!!!

Tom
Schaatsavond 30 januari 2016


We laten even Laure van de middelsten aan het woord: Op zaterdag 30 januari was Plusdertien weer talrijk aanwezig op de schaatspiste van Gullegem. De sfeer zat er al van het begin van de avond  dik in en iets die onze groep sterk maakte, waren onze nieuwe truien met naam & logo! Het schaatsen zelf begon met trillende benen, maar na een paar rondjes van de piste schaatsten we al vlot door. Zeker wil ik de ouders bedanken die voor het vervoer zorgden en er dus voor zorgden dat onze jaarlijkse schaatsavond kon doorgaan!--NIEUW! NIEUW! NIEUW! --


Dit jaar komt de +13 met nieuwe truien!

Meer info hierover kun je vinden in je mailbox of gewoon vragen aan de leiding via leiding@plusdertienieper.be.

De deadline om een trui te bestellen is zondag 22 november 2015.Activiteit jongsten 13 november 2015


Deze avond gingen 2 groepen de strijd aan met elkaar in een levensechte versie van zeeslag!

Na talloze fysieke opdrachten en echte hersenkrakers wonnen de pink unicors de strijd.

We mochten ook weer een nieuw lid verwelkomen bij de jongste groep.

Ze stonden al allemaal weer te springen voor de volgende activiteit!


Startactiviteit 13 september 2015


Vandaag was de eerste activiteit van het plusdertienjaar.

Om 2 uur kwamen de oude en nieuwe gasten toe.

Eerst hebben we een kennismakingsspel gespeeld: pang.

Daarna hebben we de plusdertienwerking voorgesteld via een prezi.

Na de prezi begonnen we met de grote startactiviteit in thema van de internationale chocoladedag.

In het concept van Sjakie en de chocoladefabriek waren de moni's verdeeld in verschillende landen met elk zijn eigen opdrachten.

De gasten moesten in groepjes van 2 of 3 overal rondgaan om een enkele of duo-opdracht te voltooien. Als ze die opdracht goed hebben kunnen voltooien, kregen ze chocolade. Bij duo-opdrachten moesten ze van de andere groep winnen om chocolade te verdienen.


Om 4 uur hebben we een vier-uurtje gegeten en daarna ging het spel nog even verder. Uiteindelijk werd de chocolade uitgedeeld: de groep met de meest voltooide opdrachten kregen de meeste chocolaatjes en de groep met de minst voltooide de minste. Toen ze de chocolade gekregen hadden mochten ze kijken of ze al dan niet een gouden ticket hadden gewonnen, verstopt in de chocolaatjes.

Daarna was er voor de gasten met een ticket een finalespel, individueel.

Dit was een parcour dat ze moesten afleggen.

De persoon die daar het minst tijd voor nodig had was de uiteindelijke winnaar.

Het spel verliep goed, de gasten werkten goed mee.

Het was een geslaagde dag!Activiteit Oudsten 22 mei 2015


Om extra te genieten van het mooie weer deze avond trokken we erop uit, buiten de vertrouwde muren van het Blokje! Met de fiets ging het richting Tortelbos, waar Capture The Flag gespeeld werd. Doel: breng de vlag van de tegenstander in je eigen kamp zonder je eigen vlag kwijt te raken. Klein detail hierbij was dat de vlag niet zomaar een vlag was, maar wel onze lieve oudsten zelf, namelijk Tom en Stephen om hun laatste activiteit te vieren! Toen het uiteindelijk toch wat fris (en donker) begon te worden, trokken we terug naar het Blokje voor het traditionele hapje en drankje.


Ter land, ter zee en in de lucht - 17 mei 2015


Met dank aan enkele Handige Harries stond +13 met een prachtige kar paraat op Ter land, Ter Zee & In de lucht. Dankzij de stuurmans- en stuurvrouwskunsten van Yari en Rozalia kon de kar snel en behendig naar de bel geloodsd worden in beide rondes (ook al verloor onze kar gedurende de verschillende pogingen wel wat onderdelen). Dankzij jullie inzet kunnen we met trots zeggen dat we de 3e plaats behaalden!


Activiteit Jongsten 15 mei 2015


Voor de laatste activiteit met de jongsten zijn we naar het Tortelbos geweest om met de jongsten hun laatste spel van het werkjaar te spelen. Door samen te werken konden ze verschillende opdrachten uitvoeren, waar ze natuurlijk zonder problemen in slaagden door hun inzet! Dit maakte van deze laatste activiteit een geslaagde afsluit van een prachtig jaar voor de Jongste groep. Na de activiteit trokken we terug naar het Blokje, waar we het spel afgesloten werd. Daarna genoten we nog gezellig na met een hapje en een drankje en natuurlijk veel gebabbel. We kijken al uit naar volgend jaar! Maar natuurlijk eerst nog ons spetterende kamp!


Activiteit Oudsten 1 mei 2015


Deze avond hebben we 'Het Grote Beursspel' gespeeld. Hierbij moesten we als bedrijf (groepjes van 4) samenwerken en zoveel mogelijk aandelen en geld zien te bezitten, maar uiteindelijk was het ook individueel de bedoeling zoveel mogelijk winst te maken.

Tijdens het spel kwam er ook een goed doel aan bod nl. het steunen van Nepal. Dit bracht ook een voordeel op, want bij het steunen van Nepal kon je 10% extra krijgen op het bedrag dat je kreeg voor het verkopen van een aandeel. Je kon ook lenen bij de bank, dit alles zorgde ervoor dat het net echt leek.

Ik vond het in ieder geval een goed spel en het was nog leuker omdat je kon zien dat iedereen zich echt inzette voor het spel.

We leerden om samen te werken en leerden ondertussen hoe de beurs in elkaar zit op een leuke, actieve manier. Het was dus zeker een geslaagde avond met een geslaagde activiteit.


Mathias


Italiaanse Avond 25 april 2015


WAT EEN AVOND!!


Jullie hebben jullie zelf dit jaar werkelijk overtroffen! We verkochten (samen met het koor) maar liefst 420 kaarten voor onze Italiaanse Avond, alle records zijn dit jaar gesneuveld. Bij deze dus een heel dikke merci aan iedereen! Nog een extra merci aan de gasten en ouders die geholpen hebben vrijdag en zaterdag om dit alles mogelijk te maken.


MERCI EN BEDANKT!


De leiding


3-daagse Oudsten 6-8 april 2015


We vertrokken maandagmiddag stralend met onze Tiroloutfit richting Diksmuide. We installeerden ons matje in een zaal, daarna speelden sommigen onder ons buiten. Na het eten van de heerlijke kebab startten we met een leuke avondactiviteit we moesten in teams zangers raden of songteksten,... Het zingen met een koptelefoon op mijn oren op een melodie van een ander liedje was zo eng! Maar het was een leuke ervaring. Het was een gezellige avond! Na het lekker ontbijt de volgende ochtend speelden we een leuk spel, de naam van het spel was king of the hill. Het was de bedoeling om propjes te werpen naar andere teams zodat ze geen 5 minuutjes in de kring zouden staan. Die middag aten we spaghetti zonder bestek, uiteindelijk hadden sommigen onders ons toch al bestek in handen. Om de beurt mochten we in groepjes afwassen. Tijdens de middagactiviteit moesten we in groepjes zoveel mogelijk grondstoffen verzamelen door opdrachten te spelen tegen andere teams. Die avond speelden we nog een waterspel de bedoeling van het spel was om de opdrachten goed uit te voeren anders moest je water drinken en als je naar de wc moest, kreeg je nog meer water. Ik mocht water met zwanworstjes drinken. Dat vond ik echt vies. Het was een zalige avond vol zang dans muziek en ambiance en water. De 3de dag startte weer met een stevig ontbijt, speelden we een groot groepsspel met allerlei kleine leuke groepsopdrachten dat vond ik echt tof. Na het eten van hotdogs mochten we onze valiezen buiten zetten. We genoten nog van de stralende zon en namen nog een groepsfoto. Het was mijn eerste 3daagse in +13 en ik heb er echt van genoten, het is echt een hele aangename bende!


Louisa

Gemeenschappelijke activiteit 20 maart 2015


De activiteit gisteren was een gemeenschappelijke activiteit. Dit was een leuke gelegenheid om ook wat nieuwe leden van de jongste groep beter te leren kennen. Zo waren we in totaal met een groep van 24. We speelden een variatie op Risk in vier teams, waarbij we moesten strijden om landen te winnen. Het was eens iets totaal anders en dus absoluut een geslaagde avond!


Eva


Activiteit Oudsten 20 februari 2015


Na een rustige januari-maand werd het tijd voor een nieuwe activiteit voor onze oudste groep. We kozen voor een volledig nieuw spelconcept en zetten onze oudsten zelf aan het werk. Het grote identitietiscrisisspel haalde het beste acteertalent uit onze jongeren naar boven. Na het vele improvisatie- en acteerwerk was het tijd om nog wat gezellig na te praten bij een hapje en een drankje.


3-daagse Jongste groep 16-18 februari 2015


De Jongsten zijn net terug van een spetterende 3-daagse. We waren met 8 supertoffe gasten en 4 leiders. Samen hebben we gekookt, spelletjes gespeeld en nog veel meer leuke activiteiten. Het thema van de 3-daagse was Olympische spelen. Daarom vertrok iedereen verkleed als Olympisch sporter en als beloning voor hun Olympische prestatie kreeg iedereen en medaille en een embleem voor op het hemd. Het waren 3 dagen om nooit meer te vergeten !!!Schaatsavond 6 februari 2015


Op vrijdag 6 februari trokken we, naar jaarlijkse gewoonte, naar Finlandia in Gullegem voor onze befaamde schaatsavond. Dit jaar werd het echt een top editie. We werden vergezeld door maar liefst 36 enthousiaste deelnemers! Het werd een gezellige avond vol schaatsplezier die werd afgesloten met een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Hierbij willen we ook nogmaals alle ouders bedanken die voor het vervoer van en naar Gullegem zorgden!
Activiteit Oudsten 12 december 2014


Om in de kerstsfeer te komen, was ook het thema van deze activiteit helemaal aangepast.

De kerstman was zijn rendier Rudolf kwijt. Door een paar actievere opdrachten uit te voeren, mochten de gasten, met een talrijke 18 aanwezig, rond ons lokaal naar Rudolf zoeken. Losten ze een code of een raadsel op, dan kregen ze te horen waar hij niet zat.

Door uiteindelijk met verschillende groepen samen te zoeken, werd hij dan toch gevonden!

Daarna zaten we nog even gezellig samen en konden we genieten van een drankje en een zakje chips.


Activitieit Jongsten 6 december 2014


Deze week waren er 13 jongsten aanwezig op de activiteit. De activiteit was in het thema van Kerstmis. De leden namen het in groepen op tegen elkaar, ze speelden spelletjes die iets te maken hadden met Kerstmis. Door deze spelletjes te winnen verdienden ze versiering voor de kerstboom. Na afloop van de activiteit was er een gezellig kerstsfeer aanwezig in het lokaal. +13 is helemaal klaar voor de kerstperiode!


Activiteit Oudsten 21 november 2014


Met een gezellige bende van 17 gasten waren de oudsten present om er weer een topactiviteit van te maken. We quizden er op los met De Slimste Mens Ter Wereld, waarbij elke groep 2 afgevaardigden liet quizzen terwijl de rest extra tijd probeerde te verdienen door allerlei opdrachten uit te voeren. Na een uiterst spannende finale met vele tactische plotwendingen kwam de winnaar uit de bus! En traditiegetrouw werd de avond afgesloten met een chipje, een drankje en een gezellige babbel.


Activiteit Jongsten 14 november 2014


De activiteit begon al super met een nieuw record van maar 16 jongsten!!!!! (En dikke proficiat voor alle jongsten om hun vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen en doe zo verder !) Daarna vlogen we er in met een super tof spel. Sintmaarten was nog niet terug naar Spanje vertrokken dus hebben we nog vlug een spel rond hem gemaakt. De bedoeling van de avond was om je in groepjes te verdelen en allerlei opdrachten te vervolledigen zodat de Sint met een gerust hart kon vertrekken. De avond werd afgesloten met een picknickje en een drankje.


Halloweenparty

Geen betere manier om Halloween te vieren dan met je vrienden. Met deze gedachte organiseerden we iets dat nog nooit eerder gedaan werd in +13.

Met een heuse halloweenparty konden alle zombies, heksen, skeletten… hun heupen losgooien op de dansvloer! Met aangepaste muziek, drank en hapjes beleefden we in het blokje de beste halloween in jaren!

Maar de sfeer van zo'n feestje valt natuurlijk moeilijk te vatten met woorden... Daarom: FOTO'S!


Halloweentocht 25 oktober


En ook dit jaar deden we weer mee met de halloweentocht. Met een opkomst van 36 personen, waaronder (oud)leiding en leden, was het ook dit jaar weer een succesvolle editie! Tijdens het verschieten en bang worden was er voor iedereen wat lekkers voorzien. We konden smullen van toastjes, verse soep, een aperitief,… En wanneer iedereen terug was in de Familiekring kon er ook gesmuld worden van een lekker pakje frietjes met een frikandel.


Conclusie: volgend jaar zijn we ook weer van de partij!


Activiteit Oudsten 17 oktober


Onze oudsten blijven ons iedere activiteit weer verbazen! Deze activiteit brachten ze opnieuw 2 nieuwe leden mee. We verdeelden onze oudsten groep als gezinnen. De bedoeling van de activiteit was dat ze een zo’n succesvol mogelijk leven bereikten voor hun gezin. Deze successen konden ze verwerven voor opdrachten te winnen tegen een andere groep. Na een bloedstollend finalespel kenden we het meest en het minst succesvolle gezin. Na de activiteit was er, naar goede gewoonte, nog een gezellig moment voor een hapje en een drankje.Kom je mee griezelen?


..want op 31 oktober vieren wij Halloween op de +13 Halloweenparty! Kom verkleed!

Ontbijt 12 oktober


Omdat op kamp de uitdaging "Zi je gie die juste", waarbij iedereen zijn/haar partner moest vinden op basis van enkele cryptische hints, grandioos geslaagd was, werd de kampgangers een +13-ontbijt beloofd. Op 12 oktober was het eindelijk zover, om 9 uur was iedereen aanwezig in het blokje. We waren met 25 man. Er waren voor elk 2 pistolets voorzien met choco, confituur, melk, koffie, chocomelk,... Na het heerlijke eten en wat geklets was het al snel 10 uur. Natuurlijk moest er nog opgeruimd worden. Nadat iedereen zijn steentje had bijgedragen verlieten we elkaar weer.


Plusdag 11 oktober


We vertrokken met 11 man richting Torhout. Daar aangekomen hebben we ons aangemeld. Na een korte inleiding en uitleg begon het spel. Leiding en leden werden apart in groepen verdeeld. Het was de bedoeling om ons eigen eten te verzamelen enzo ons middagmaal samen te stellen. Het jammere was dat het veel regende. Na het eten kwam de zon eindelijk erdoor. Toen kwam de bezinning. Na een halfuurtje bezinnen begon spel nummer 2. Met dezelfde groepen als in de morgen speelden de gasten een groot spel. De leiding speelde een ander spel. Na ons vier-uurtje kregen we een cadeau! KOUSEN!!! Het was een topdag en iedereen kan dat bevestigen.Activiteit Jongste groep 3 oktober


Vrijdagavond was er opnieuw activiteit voor de jongsten. We waren alweer met 10 jongsten waarvan toch 2 nieuwe leden! Per 2 moesten alle jongsten zich zo goed mogelijk inleven in de rol van “Johnny” of “Marina” door onder andere hun kracht te tonen of hun beste danspasjes uit de kast te halen. Toen het beste Johnny-koppel gekozen was, eindigden we de activiteit met een babbel en een versnapering.


TerugKomAvond 26 september 2014


Zoals elk jaar vonden we het de moeite om nog eens terug te blikken op ons zomerkamp, en dat deden we vrijdagavond! De aanwezigen werden bestookt met een berg foto's tijdens de presentatie. Er werd al eens gelachen en menig leuke herinnering werd opgehaald door iedereen. Maar het kamp was natuurlijk meer dan enkel foto's! We haalden ons kampdansje nog eens boven tijdens de pauze en na de presentatie was er een uitgebreide bedanking van kookouders en afscheidnemende leiding. Daarna waren er nog enkele speciallekes... Stéphanie, Nické & Annabel toonden hoe ze hun danstalenten op de Grote Markt van Ieper gedemonstreerd hebben en daarna hebben Pieter & Steven OOK hun danskunsten bovengehaald! Daarna werd afgesloten met enkele drankjes en nog meer kampherinneringen.


Feestelijke opening van Het Blokje 21 september


Na de officieuze opening voor enkele activiteiten werd ons nieuw lokaal Het Blokje op zondag 21 september officieel geopend met een feestelijke receptie. Het lokaal werd officieel geopend en ingewijd door pater Boni en de hoofdleiding (Louise en Annabel). Zo'n 130 gasten kwamen het lokaal met ons mee openen en werden daar getrakteerd op een hapje, een drankje (voor zij die in het thema 'Waregem Koerse' een hoofddeksel droegen) en een optreden van The Benjamins. Een zeer geslaagde opening, waarbij het fantastisch was om te zien hoe +13 leeft, zowel bij leden als bij ouders.


Activiteit oudste groep 19 september


Vrijdagavond was de eerste activiteit voor de oudste groep in ons nieuw lokaal en het was meteen een goeie start voor hen. De oudsten telden de volle 20 aanwezigen, inclusief 1 nieuw lid! We speelden een handelsspel waarbij verschillende groepjes probeerden zoveel mogelijk geld te verdienen door slim te handelen. Dankzij enkele briljante zetten in de laatste minuten hadden de winnaars een ruime voorsprong op de andere groepen. De avond werd afgesloten met veel gebabbel, een chipje en een drankje.
Activiteit Jongste groep 12 september 2014


Vrijdagavond vond de eerste activiteit van de jongsten plaats. Er waren maar liefst 10 jongsten aanwezig, waarvan 2 nieuwe leden! We begonnen met enkele kennismakingsspelletjes zodat gasten en leiding elkaar leerden kennen. Daarna startten we een race tegen de tijd. In groep moesten de jongsten zorgen dat ze zoveel mogelijk tijd verzamelden. De avond werd afgesloten met een paar dansjes en een gezellige babbel.


Startactiviteit 7 September 2014


Op onze startactiviteit mochten we dit jaar 24 leden verwelkomen, vooral oude bekenden maar toch ook enkele nieuwe gezichten.

Gezien de weergoden ons goedgezind waren, konden we de hele middag allerlei spelletjes spelen buiten. Maar niet voor we een uitgebreid programma van dit nieuwe werkjaar meegaven aan onze (nieuwe) leden en hen ook meedeelden wie leiding gaf aan welke groep. Na een intensieve maar leuke namiddag keerden onze leden omstreeks 17u huiswaarts
Plusdertien Ieper